15.–16. novembril toimub Tallinna Kultuurikatlas Eesti kokanduse suursündmus – Aasta Kokk ja Aasta Noorkokk 2025 võistlused, mida võib uhkusega kohalikuks kokkade MM-ks nimetada ja seda juba kolmandat korda festivali MAITSEV EESTIga samal ajal ja kohas. Võistlused toimuvad Eesti Peakokkade Ühenduse eestvedamisel ning kannavad sellelgi aastal tugevat sõnumit kohalikust toorainest, jätkusuutlikkusest ja piirkondade erilistest maitsetest.
Tänavused võistlused on tihedalt seotud Tartumaaga, mis kannab 2025. aastal Eesti toidupiirkonna tiitlit. Kõik kohustuslikud toorained on pärit just sealt – Tartumaalt, kust tuleb inspiratsioon, maitse ja ehe Eestimaa toidulugu annab võistlustele tooni ja iseloomu, julgustades kõigil pöörama rohkem tähelepanu sellele, kust pärineb meie tooraine taldrikul.
Kohustuslikud toorained võistlustel on: Kallaste Kaluri haug eelroas – Peipsi järvest püütud luine ent väga kindla oma maitsega kala. Järveotsa vutt pearoas on hinnatud tooraine, mis reedab oskamatu käsitleja ja vajab peent maitsestust. Magustoidus aga on staariks taldrikul Sepamäe talu astelpaju, särtsakas ja vitamiine täis mari, mis paneb proovile vegan magustoidus kehtiva valge suhkru keelu.
Aasta Noorkokk 2025 tiitlile võistlevad: Aasta Noorkokk 2025 tiitlile lähevad võistlema: Eliis Sasmil (Tartu Rakenduslik Kolledž), Pavel Volossatov (Tallinna Teeninduskool – Teko), Markus Kallas (Tartu Rakenduslik Kolledž), Dominika Lavrentieva (Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus), Regiina Allas (Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool) ja Eliise Eesmaa (Rakvere Ametikool).
Aasta Kokk 2025 tiitlile lähevad võistlema: Aleksandr Kronov, Hanna-Greta Veersalu (Eesti kokkade võistkond), Jevgeni Birjukov (Restaurant Tchaikovsky), Andrus Pärnpuu(Resto Akord), Maksim Veltmander (Ecrin), Nikita Kuzjomin (Cafe Tempo) ja musta hobusena on võistlustules Paula Särekanno (Oma Maitse podcasti ja kokaraamatu autor), keda treenib Martin Meikas (restoran O2).
Võistlejaid hindab rahvusvaheline kohtunikepaneel: Thomas Riis (Taani), Katja Tuomainen(Soome), Ida Bauhn (Rootsi) ning peakohtunik Ivan Derizemlja (Eesti). Kaasa löövad ka eelmise aasta võitjad – Hugo Komp (Aasta Noorkokk 2024) ja Jevgeni Kolikov (Aasta kokk 2024).
Võistlused toimuvad 15.–16. novembril Tallinna Kultuurikatlas toimuva festivali Maitsev Eesti raames – sündmusel, mis toob kokku söögi ja joogi üle kauni Eestimaa, pakub põnevaid maitseid ja kohtumisi, erinevaid võistlusi ning inspiratsiooni kõigile, kes armastavad head toitu.

Aasta Kokk 2024 esikolmik
- 1. koht Jevgeni Kolikov (Puri)
- 2. koht Kirill Beljakov (Horisont)
- 3. koht Karl Pajussaar (Gastronomist)