Osalejale
Festival toob ühte kohta kokku hea söögi ja joogi armastajad, restoranide-baaride esindajaid, edasimüüjaid ning gurmaane erinevatest huvigruppidest ning annab seega võimaluse tutvustada oma tooteid ja brände, suurendada turuosa, leida ärikontakte ja uusi kliente.
Festival Maitsev Eesti põhiala eksponentideks saavad olema kodumaised söökide ja jookide ning gurmeetoodete valmistajad. Samuti toimuvad messi raames seminarid ja/või koolitused. Lisaks toimub Parimad Eesti Joogid 2025 tulemuste avalikustamine ning neid põnevad jooke saab festivalil ka degusteerida. Festival Maitsev Eesti on pühendunud kodumaiste maitsete tutvustamisele ning nende tuntuse suurendamisele.
Osalemine
Festival Maitsev Eesti pakub:
- Enam kui 9000 m2 näitusepinda
- Söögid ja joogid ning nendega seotud kaubad (gurmeetooted, toidud, klaasid jne)
- Kontaktid Eesti söögi- ja toiduspetsialistide ning huvilistega
- Külastajad Eestist ja lähiriikidest
- Müügivõimalus otse külastajatele
- Meedia tähelepanu
- Meistriklasside korraldamise võimalus, mis on suunatud nii proffidele või külastajatele
- Tasuta klaasid, jää ja muu festivalil osalemiseks vajalik
Tutvu saalide ja vabade kohtadega siin:
- PEATSELT INFO
Peatselt on saalide info üleval!
Soovitame osaleda ka Parimad Eesti Joogid 2025 valimisel.
Ajakava
- Reede, 14. november 2025
Black Box võistluste ala ehitamine
- Laupäev, 15. november 2025
8.00-12.00 Festival Maitsev Eesti eksponentide üles panek
12.00-18.00 Festival on avatud külastajatele
- Pühapäev, 16. november 2025
12.00-18.00 Festival on avatud külastajatele
18.00-22.00 Festivali kokku pakkimine
Hinnakiri
Hinnad on lõplikud, neile ei lisandu käibemaksu.
1 LAUD (150 x 80 cm) – 170 €/ ESA toetajale 140 €
2 LAUDA (300 x 80 cm) – 280 €/ ESA toetajale 240 €
BOKS suurusega 9 m2 – 700 €/ ESA toetajale 560 €
Laua sügavust arvestame ühe laua kohta 2 m laua eksponendi poolsest küljest. Broneerimise tingimuseks on, et eksponent osaleb mõlemal festivali päeval ja olles avatud vähemalt 12.00-18.00.
Boksi või laua hind sisaldab:
* tasuta käepaelad eksponentidele antakse vastavalt boksis (laua taga) reaalselt töötavate inimeste arvule:
- 1 laud = 2 käepaela;
- 2 lauda = 3 käepaela;
- boks 9 m² = 6 käepaela.
- Festivali pileteid oma külaliste kutsumiseks saab eksponent soodushinnaga juurde osta.
* tasuta pokaalid antakse vastavalt boksis (laua taga) reaalselt töötavate inimeste arvule. Pokaalid tuleb peale messi tagastada.
NB! Kõik osalejad peavad arvestama järgnevaga:
- kaasas peavad olema jäänõud (kui on vajalik), jää on korraldajate poolt.
- kaasas peavad olema nõud jookide jääkide välja valamiseks (spituunid). Tühjendamisel abistavad korraldajad.
- kaasas peavad olema puhta vee kannud, et külastajad saaksid oma klaase vajadusel loputada. See vesi pole mõeldud külastajatele joogiks pakkumiseks. Kannude veega varustamisel abistavad korraldajad.
- Eesti Autorite Ühinguga sõlmitud leping, kui soovid oma boksis muusikat mängida
- taara ja prügi on iga eksponendi enda vastutada. Taara ja prügi saab viia Kultuurikatla prügimajja korstna taha.
- Kultuurikatlas on toitu ja jooki lubatud serveerida üksnes korduskasutatavates nõudest (nt taldrikud, kausid, joogiklaasid ja -topsid, kohvitassid) ning kasutada tuleb üksnes korduskasutatavaid söögiriistu (nt noad, kahvlid, lusikad, söögipulgad).
Korraldajad
Eesti Peakokkade Ühing asutati 28. detsembril 2000 aastal.Ühingu missiooniks on toidukultuuri ja kohaliku tooraine arendamine ning propageerimine Eestis ja kõrgel tasemel Eesti köögi tutvustamine ja esitlemine üle maailma. Ühendusse kuulub 141 peakokka ja kokka Eesti parimatest restoranidest. Alates 2018 kevadest on EPÜ ka WORLDCHEFS ametlik liige.
Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon (ESA) on 2000. aastal loodud jookide valiku, serveerimise ja tutvustamisega tegelevate füüsiliste ja juriidiliste isikute ühiskondlik, vabatahtlik, demokraatlikel põhimõtetel tegutsev mittetulunduslik organisatsioon. ESA on alates 2002. aastast Association de la Sommellerie Internationale (A.S.I.) liige. ESA missiooniks on tõsta alkohoolsete ning mittealkohoolsete jookide tundmise ja serveerimise taset ning edendada joogikultuuri.