16. novembril toimus Kultuurikatlas festivali Maitsev Eesti 2025 raames kokteilivõistlus Parim Eesti Kokteil.
Võistluse eesmärk oli valmistada parim kokteil kasutades ainult Eestis toodetud tooraineid, mis olid esindatud festivalil Maitsev Eesti.
Parima Eesti Kokteili võistlusest võttis osa 11 baarmeni.
Baarmenitel oli 2,5 tundi aega festivalil ringi käia ja tutvuda toodetega ning luua omanäoline ja innovatiivne kokteil, mis oleks 2025. aasta Parim Eesti Kokteil tiitli vääriline.
Parimaks Eesti Kokteiliks krooniti „Forestini“, mille valmistas Triinu Tollimägi Blood Milk Water baarist.
Teisele kohale platseerus Regor Siiner Fotografiska Tallinnast ja kolmandale kohale jõudis Kristo Tomingas Cocktail Cateringist kokteilid.ee.

Triinu Tollimägi võidukokteil „Forestini“
4 cl Peninuki Forest gin
4 cl Seljamaa talu ebaküdooniasiirup
2 cl Habaja Viinavabriku Kihisev Rabarber
Kaunistus: lilleõis

Regor Siineri II koha kokteil “Õun ja trühvel”
3 cl Atla Kuldne Rumm
2 cl Tõnuvitsa Quincello
4 cl Maidu Õunamahl
5 cl Herbalist Kurkumi-pipra ingverishot
2 cl Trühhi trühvlivõi

Kristo Tominga III koha kokteil “Poti Äss”
3 cl Peninuki Tuisk Premium Vodka
2 cl Kosk Limozerro
3 cl Seljamaa talu ebaküdooniasiirup
2 cl munavalge
Kaunistus: söödav lill + serveerimiseks söödav šokolaadist pott

Võitja auhinnaks oli oma teadmiste täiendamine Eesti Sommeljeede erakooli veinitundja baaskursusel.
Täname kõiki osalejaid: Kristjan Kuljus, Rebeka Miil, Artur Pärtel, Saskia Hermlin, Triinu Tollimägi, Markkus Libe, Ülli-Kristin Uueni, Markus Kukkur, Regor Siiner, Olgerd Putškov, Kristo Tomingas.

Suur tänu ka raske töö tegijatele ehk maitsekohtunikele: Margit Kikas, Kirills Bierands, Merlyn Blumfeldt, Aivar Vipper, Kaisa Noormägi.

Parim Eesti Kokteil võistlust korraldavad Eesti Baarmenite Assotsiatsioon koos Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooniga ning antud võistlus oli osa Festival Maitsev Eesti 2025 programmist.
Fotograaf Lauri Laan.