Uudised

Aasta Kokk 2024 on Jevgeni Kolikov

17. novembril selgus festivali Maitsev Eesti raames Aasta Kokk 2024 võitja, kes kannab uhkusega järjepidevuse numbrit 30nes ehk Jevgeni Kolikov (Puri). 

Teise koha võitis Kirill Beljakov (Horisont) ja kolmanda Karl Pajussaar (Gastronomist).

Kolmekümne aasta jooksul on võitjate nimekiri olnud kirju tuntud nimedest, kes on Eesti toidumaastikku rikastamas siiani – Anti Lepik, Priit Toomits, Vladislav Djatšuk, Inga Paenurm, Peeter Pihel, Martin Meikas, Pavel Gurjanov, Helena Vallimäe ja Maksim Ivanuškin jpt.

Teist aastat järjest oli professionaalsete kokkade kõrval võistlemas ka suure toidukirega inimene, kes siiski ei tööta selles vallas. Täna astus esimeses köögis võistlustulle Kanal 2 Telehommiku saatejuht Kristjan Gold. Tema abiliseks oli eelmisel aastal Noorkokk 2023 võistelnud Cerle Siim. Treeneriks Koit Uustalu

Eriauhinnad:

  • Parim eelroog Jevgeni Kolikov
  • Parim pearoog Jevgeni Kolikov
  • Parim magustoit Kristjan Gold 

Reaton OÜ innovatsiooni auhinna Kuldne kulp pälvis samuti Kristjan Gold, kes tõi maitsmislauas proovida saanud Eha Kiiselile pisarad maitseliigutusest silma.

Esikoha võitnud kokk sai lisaks Profexpo rändkarikale ka 3000 euro väärtuses Ferrandi Paris koolituse “Fundamentals of French pastry”, mille on välja panud üks Aasta Kokk võistluste suursponsor Kaupmees.

Teise koha auhinna pani välja Balt-Hellin, kes saadab Kirill Beljakovi Callebaut Poola Chocolate Academy koolitusele. Lisaks leivakoolitus ja kinkekaart Tallinn Cutlerylt, et ise endale nuga valida, mis järgmise võidu tooks.

Kolmanda koha võtnud Karl Pajussaar saab auhinnaks Tallinn Cutlery kinkekaardi ning leivakoolituse Leho Metsalt Hellini pagarikojas.

Lisaks kingitused Puhastusimpordilt, Saaremaa Toidufestival Saaremaa, Muhu ja Ruhnu, Santa Maria ja Paulig PRO, Haage vesi ning Unilever Food Solutions Eesti.

Sündmust toetas Regionaal- ja Põllumajandusministeerium PRIA Lühikeste Tarneahelate meede.