Maitsev Eesti festivali raames 16. – 17. novembril toimub ka
Seminar „ Suurköögi ilu ja valu“
16.11.2024 kava:
10.00 Haridusamet
- Koolitoitlustus ja hangete eripära
- Kuidas muuta koolitoit vastuvõetavaks vanematele ja lastele?
- Mis põhimõtetel hankesüsteem on ülesse ehitatud?
- Mis eesmärk on täna koolitoidul?
10.30 Maru Metspalu
- Toitumise erisuunad
- Mis on taimetoit ?
- Mis on vegantoit ?
- Mis on nende vahe ja millised on põhjused?
11.00 Tagli Pitsi
- Mis on tervist toetav toitumine?
- Kui suur mõju on suhkrul meie tervisele?
- TAI soovituslikud suunad toitumisele ja kuidas need noori aitavad?
12.00 Projekt “ Peakokad koolis“
- Mis projektiga on tegu ja mis on selle eesmärk?
- 6 aasta kokkuvõte ja kasulikkus, suuname noored isetegemise poole
- Koka eriala propageerimine noortele
12.30 Koka eriala propageerimine ja õpe Kristi Tiido TEKO
17.11.2024 kava:
10.00 Inga Paenurm P.Dussmann Eesti Oü Toitlustuse arendusjuht.
- Koolitoit ja selle muutused ajas
- Suurköögi kogemused kasvavad ajas
- Lihtsuses peitub jõud
- Kuidas maitsta ja hinnata koolitoitu?
- Vaimnetervis ja töökius suurköögis
10.30 Teadur Rain Kuldjärv Murrame legende kasulikkusest ja kahjulikkusest
- Mis on fermenteerimine, külmutamine
- Puljong ja puljongipulbri kasutamise kasulikkus versus kahjulikkus
11.00 Erge Kalbus Unilever
- Suurköögile suunatud tooted ja nende muutumine ajas
- Mida sisaldavad tänapäevased puljongid ja pastad?
- Kas nende kasutamine on tervist ohustav noorele inimesele?
11.30 P. Dussmann Eesti OÜ Toitlustusjuht Indrek Liiv ja Auli Vilep
- Dussmann Eesti tutvustus ja teguvuse ulatus Eestis
- Kui palju on 20 aastaga koolisöökla/toit ja personal muutunud?
- Kuidas leida suurkööki töötajaid ja kuidas muuta süsteemi?
- Mis on oluline koolitoidus?
12.00 Puhtuse olulisus suurköögis Ecostern Ljudmilla Klimenko
- Toiduhügieen
- Pindade puhastus
- Trappide puhastus
- Isiklik hügieen- mikroobide leviku takistamisel võtmefaktor
Rohkem infot Inga Paenurm, paenurm@dussmann.ee
Seminaril osalemiseks tuleb osta festivali pilet.