Uudised

Seminar „ Suurköögi ilu ja valu“

Maitsev Eesti festivali raames 16. – 17. novembril toimub ka

Seminar „ Suurköögi ilu ja valu“

16.11.2024 kava:

10.00 Haridusamet

  • Koolitoitlustus ja hangete eripära
  • Kuidas muuta koolitoit vastuvõetavaks vanematele ja lastele?
  • Mis põhimõtetel hankesüsteem on ülesse ehitatud?
  • Mis eesmärk on täna koolitoidul?

10.30 Maru Metspalu

  • Toitumise erisuunad
  • Mis on taimetoit ?
  • Mis on vegantoit ?
  • Mis on nende vahe ja millised on põhjused?

11.00 Tagli Pitsi

  • Mis on tervist toetav toitumine?
  • Kui suur mõju on suhkrul meie tervisele?
  • TAI soovituslikud suunad toitumisele ja kuidas need noori aitavad?

12.00 Projekt “ Peakokad koolis“

  • Mis projektiga on tegu ja mis on selle eesmärk?
  • 6 aasta kokkuvõte ja kasulikkus, suuname noored isetegemise poole
  • Koka eriala propageerimine noortele

12.30 Koka eriala propageerimine ja õpe Kristi Tiido TEKO

17.11.2024 kava:

10.00  Inga Paenurm P.Dussmann Eesti Oü Toitlustuse arendusjuht.

  • Koolitoit ja selle muutused ajas
  • Suurköögi kogemused kasvavad ajas
  • Lihtsuses peitub jõud
  • Kuidas maitsta ja hinnata koolitoitu?
  • Vaimnetervis ja töökius suurköögis

10.30 Teadur Rain Kuldjärv  Murrame legende kasulikkusest ja kahjulikkusest

  • Mis on fermenteerimine, külmutamine
  • Puljong ja puljongipulbri kasutamise kasulikkus versus kahjulikkus

11.00 Erge Kalbus Unilever

  • Suurköögile suunatud tooted ja nende muutumine ajas
  • Mida sisaldavad tänapäevased puljongid ja pastad?
  • Kas nende kasutamine on tervist ohustav noorele inimesele?

11.30 P. Dussmann Eesti OÜ Toitlustusjuht   Indrek Liiv ja   Auli Vilep

  • Dussmann Eesti tutvustus ja teguvuse ulatus Eestis
  • Kui palju on 20 aastaga koolisöökla/toit ja personal muutunud?
  • Kuidas leida suurkööki töötajaid ja kuidas muuta süsteemi?
  • Mis on oluline koolitoidus?

12.00 Puhtuse olulisus suurköögis Ecostern Ljudmilla Klimenko

  • Toiduhügieen
  • Pindade puhastus
  • Trappide puhastus
  • Isiklik hügieen- mikroobide leviku takistamisel võtmefaktor

Rohkem infot Inga Paenurm, paenurm@dussmann.ee

Seminaril osalemiseks tuleb osta festivali pilet.

PILET