Uudised

Tallink Silja Line Chef of the Year 2024 võit läks Silja Symphonyle

16. novembril, Tallinnas Kultuurikatlas toimunud festivalil Maitsev Eesti raames selgitati välja Tallink Grupi 2024. aasta parimad kokad nii merelt kui maalt. „Tallink Silja Line Chef of the Year 2024“ tiitliga pärjati kontserni laeva Silja Symphony kokkade võistkond, koosseisus Chunye Zhao ja Suthang Marnkong.

 

Ühtekokku osalesid kontsernisisesel võistlusel seitse kaheliikmelist kokkade võistkonda kontserni laevadelt ning kaldarestoranidest, esindatud olid kuus laeva: Baltic Princess, Silja Serenade, Silja Symphony, Tallink Shuttle võistkond, Baltic Queen ja Victoria I, ning Tallink Hotels võistkond.

 Võistluse formaat nägi ette kolmekäigulise kohustuslike komponentidega menüü valmistamist, lisaks sellele tuli eelnevalt esitada ka ühe sooja roa retsept, mis vastab ettevõtte restorani „Fast Lane“ kontseptsioonile. Kontserni parimad kokad selgitati välja koostöös Eesti Peakokkade Ühendusega, võistlusroogi hindas kõrgetasemeline rahvusvaheline žürii.

 „Tunne on fantastiline, sest viimaste kuude pingeline ettevalmistus ja harjutamine on end kuhjaga ära tasunud,“ ütles „Tallink Silja Line Chef of the Year 2024“ tiitliga pärjatud laeva Silja Symphony kokkade võistkonna liige Chunye Zhao, kes on ettevõttes töötanud alates 2017 aastast. “ See on minu esimene ametialane võistlus – olen alati tahtnud kokkade võistlusel end proovile panna. Minu isiklik lemmik oli võistlusroogadest külm eelroog, millega soovisime anda hea ja tugeva stardi kogu ülejäänud võistluseks, mis meil ka igati õnnestus. Olen tohutult tänulik meie mentorile Joonas Kõrmile, tänan korraldajaid ning kõiki, kes meile kaasa elasid,“ ütles Tallinki aasta koka tiitli pälvinud Silja Symphony võistkonna liige Chunye Zhao.

 Teise koha pälvis Tallink Hotelsi kokkade võistkond, koosseisus Rafael Aleskerov ja Kateryna Bullo, kes igapäevaselt valmistavad roogi Tallink City hotelli restoranis City Grill House, ning kolmanda koha pälvislaeva Baltic Princessi kokkade võistkond kooseisus Jussi Verronen ja Juho Vainio.

„Kindlasti oli sel aastal kõige suurem väljakutse magustoit, mis tuli valmistada ilma rafineerimata suhkruta ning teostada vegan-desserdina. Kõige tasavägisem ja ka tugevam voor oli a la carte’i külma eelroa ülesanne, kus kohustuslikuks  komponendiks oli põhjapõder, mille valmistamisega said pea kõik meeskonnad väga kenasti hakkama, nii-et tundub, et liha valmistamine on Tallinkis au sees, “ ütles kontserni kokkade võistlust hinnanud kõrgetasemelise kohtunike žürii esimees Angelica Udeküll.

Tallinki iga-aastase  kokkade võistluse võitjate 3-käigulist menüüd saab maitsta Tallink Silja Line’i laevadel alates veebruari keskpaigast.

 Kontserni parimad kokad selgusid festivali „Maitsev Eesti“ raames juba teist korda. Tallink Silja Line kokkade võistluse võitjameeskond sõidab kaasa elama Bocuse d’Or võistlusele Lyonis, Prantsusmaal.

 

Võitja meeskonna starter, pearoog ja dessert.